Jag heter Peter och arbetar som sakkunnig i djurförsöksfrågor på Djurens Rätt. Mitt arbete på Djurens Rätt går ut på att stötta organisationen med sakkunskaper om djurförsök och de regler som styr djurförsöken i Sverige och i EU. Jag arbetar även med påverkansarbete mot politiker och myndigheter. Jag har min arbetsplats på Göteborgskontoret.

Jag brinner för djurrätt och är otroligt stolt över att ha fått Djurens Rätts medlemmars och månadsgivarnas förtroende att arbeta för en värld där icke-mänskliga djur respekteras som kännande varelser. Jag är säker på att Djurens Rätt kan bidra med att plågsamma djurförsök upphör under min livstid och jag är fast besluten att göra allt jag kan för att det ska ske så snart som möjligt. Nästa steg är att få Sverige och EU att anta handlingsplaner med bindande tidsramar för utfasningen av djurförsök.

Jag bor tillsammans med min sambo och min son som är på väg att bli tonåring. Mycket av min lediga tid går till att spela dator och anordna gamla hederliga LAN med honom. När jag inte LAN:ar med min son hittar en mig oftast ute i naturen eller i garaget. När jag och min älskade sambo inte skruvar med veteranbilar brukar vi klänga på klipporna runt Bohuslän när det är sommar och vår/höst är vi i fjällen och vandra eller klättra alpint.