Jag heter Peter och arbetar som sakkunnig i djurförsöksfrågor på Djurens Rätt. Jag tog juristexamen 2013 och har i viss utsträckning arbetat med djurrättsliga frågor tidigare. Mitt arbete på Djurens Rätt går ut på att stötta organisationen med sakkunskaper om djurförsök och de regler som styr djurförsöken i Sverige och i EU. Jag arbetar även med påverkansarbete mot politiker och myndigheter. 

Jag brinner för djurrätt och är otroligt stolt över att ha fått Djurens Rätts medlemmars och månadsgivarnas förtroende att arbeta för en värld där icke-mänskliga djur respekteras som kännande varelser. Jag är säker på att Djurens Rätt kan bidra med att plågsamma djurförsök upphör under min livstid och jag är fast besluten att göra allt jag kan för att det ska ske så snart som möjligt. Nästa steg är att få Sverige att anta handlingsplaner för utfasningen av djurförsök i Sverige.

Jag bor tillsammans med min sambo och min son som är på väg att bli tonåring. Mycket av min lediga tid går till att spela dator och anordna gamla hederliga LAN med honom. När jag inte LAN:ar med min son hittar en mig oftast ute i naturen och framförallt älskar jag allt som har med berg att göra. På somrarna klänger jag på klipporna runt Bohuslän och vår/höst brukar jag vara i fjällen och vandra eller klättra alpint.