Hej hej!

Jag heter som anges ovan Benny Andersson och arbetar sedan 2010 som generalsekreterare för Djurens Rätt. Djurrättskarriären inleddes omkring 1997 som ideellt engagerad i Djurens Rätt för att därefter år 2000 få förmånen att bli anställd. Jag har haft olika ansvarsområden inom organisationen, bl.a. höll jag 2005 i Djurens Rätt första kampanj för att uppmärksamma kycklingindustrin, jag var med och startade vår sommarturné 2006 och upptäckte 2007 att sociala medier kan vara en bra plattform för vårt arbete. Som kampanjchef var jag 2008 med och återupptog vårt påverkansarbete för att få ut alla hönor ur burarna. Där är vi nu på mållinjen.

Jag lämnade en spirande karriär i banksektorn för en, på den tiden, lite mer osäker anställning hos Djurens Rätt. Och jag har aldrig ångrat mig! Att få utvecklas som person och att ihop med ett engagerat och kompetent team vara med och bygga en fighting force för djuren är enormt inspirerande. 🙌

Att djur har rättigheter är självklart. Men de måste också rättigheter. Det är den utmaningen som driver mig i vardagen. Att göra skillnad för de som är flest och har det sämst. 🐥 🐟 Att få se konkreta resultat av det arbete vi gör tillsammans för djuren. En hyfsad belöning!

Efter arbetstid gillar jag att umgås med mina tre barn, spela datorspel, läsa böcker om sånt som hände förr, kolla på Superettan-fotboll, följa amerikansk inrikespolitik, varva Spotify och äta tacos på fredagar. 🌮 Gärna i kombination med varandra.

08-555 914 02